In de pers

Artikel in Het Laatste Nieuws van 19/09/2006
Anke Hintjens valt lijsttrekker Termont aan
Anke Hintjes staat nog maar pas op de SP.A-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en ze laat zich al horen. Hintjens is een 'onafhankelijke kandidate' en waarschuwde op voorhand dat ze geen blad voor de mond zou nemen. De eerste die het moet ontgelden is … SP.A-lijsttrekker Termont. Ze vindt dat Termont zich beter sterk zou maken met een progressief project rond huisvesting, in plaats van te blijven kibbelen met Groen! «Dat er in Gent geen breed progressief kartel kwam van SP.A, Groen! en andere onafhankelijke progressieven is inderdaad een gemiste kans», vindt ze. «Maar de kandidaat-burgemeester van SP.A zou beter het geweer van schouder veranderen: een antwoord bieden op de sociale noden van de Gentenaars moet de belangrijkste uitdaging zijn voor het komende stadsbestuur. Geen gekibbel in Gent, maar samen voor goede en goedkope woningen!» (VDS)

Artikel in De Zondag van 17/09/2006:
Stop Gekibbel
In De Standaard van 16 september neemt SP.A-lijsttrekker Daniël Termont Groen! onder vuur. Volgens Anke Hintjens, die zelf opkomt als onafhankelijke op de lijst SP.A-Spirit, "zou de kandidaat-burgemeester zich beter sterk maken voor een progressief project dan het gekibbel met Groen! verder te zetten. Een antwoord bieden op de sociale noden van de Gentenaars moet de belangrijkste uitdaging zijn voor het nieuwe stadsbestuur."

Bericht over mijn kandidatuur op de VRT verkiezingssite

Artikel in De Morgen van 01/09/2006:
Anke Hintjens als onafhankelijke op de sp.a-Spiritlijst Gent
Anke Hintjens, die als woordvoerster van de Holebifederatie destijds een belangrijke rol speelde in het tot stand komen van het homohuwelijk en de antidicriminatiewet staat als onafhankelijke kandidaat op de sp.a-Spiritlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Gent. Hintjens vervangt Agnes Lamoen, een boegbeeld van Militant Links, die ook alss onafhankelijk kandidaat op de lijst stond, maar twee weken geleden overleed. Anke Hintjens was jarenlang woordvoerster van de Holebifederatie. Eind 2003 werd ze persverantwoordelijke voor de Oxfamwereldwinkels. Ze wil zich inzetten voor een stad met minder armen en rijken, betaalbare basisvoorzieningen voor alle Gentenaars en meer inspraak bij grote beleidskeuzes.

Artikel in De Standaard van 01/09/2006:
Rozerood
Anke Hintjens staat als "onafhankelijke kandidate" op de sp.a-Spiritlijst van Daniël Termont in Gent. Hintjens bouwde enige bekendheid op als woordvoerster van de Holebifederatie tijdens de debatten over het homohuwelijk en de antidiscriminatiewet. Eind 2003 werd ze persverantwoordelijke voor Oxfam-wereldwinkels.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.